20. yüzyılın ilk on yılı. Sınai, askeri, bilimsel ve teknik rekabet. Güçlü devletler, organize iş gücü ve yoksul halk. Görsel açıdan muhteşem, toplumsal açıdan utanç verici, siyasi açıdan heyecanlı ve tehlike çanlarının çaldığı bir dönem.
20. yüzyılın ilk on yılı. 19. yüzyılın bitiş çizgisinin son hamlesinde yer alan bir dizi icat, keşif ve yenilik 20. yüzyılın o çılgın ve neşeli yıllarının da başlangıcı oldu. Dönemin en önemli özelliği rekabetti; sınai, askeri, bilimsel ve teknik rekabet. En şiddetli rekabet Avrupa'nın büyük güçleri arasında ve dünya çapındaydı. Devletler güçlü, iş gücü organize ve halk yoksuldu. Demokrasi gelişme yolunda, sosyalizm yükselişteydi. Görsel açıdan muhteşem, toplumsal açıdan utanç verici, siyasi açıdan heyecanlı ve tehlike çanlarının çaldığı bir dönemdi. Herkese iş vardı ama servet çok küçük bir grup içindi.
Abartılı bir eğlence, gününü gün etme anlayışı da gelişiyordu. Modada çeşitlilik vardı, güzellik vardı ama pahalıydı. Kadınlar halka açık yerlerde sigara ve içki içmeye, her türlü sporu yapmaya başlamıştı. Wrihgt kardeşler havadan-ağır-makineyi uçurdular; Blériot, Manş Denizi'ni geçen ilk uçağın pilotluğunu yaptı. Artık Mr. Gillette tarafından pazarlanan yeni bir tıraş bıçağı, Edison'un yaptığı pil adı verilen bir enerji kaynağı vardı.

* Her kitapta ortalama 370 fotoğraf
* Her resmin hikayesi ve yorumu

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9799750403179
Yayın Tarihi :2005-10-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :400
Kapak :Karton
Kağıt :1.Hamur
Boyut :145 X 165
Emeği Geçenler :
Yazar   : Nick Yapp
Çevirmen   : Zeynep Sirer
Yayın Yönetmeni   : Oğuz Ergun
Editör   : Richard Collins
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler