Yok olan eski rüyalar ve kâbusa dönen yeni beklentiler. İç savaşlar, grevler ve lokavtlar, Hollywood filmleri, gökdelenler ve diktatörler. Avrupada savaş hazırlığı. Dönemin dünyasını en iyi şekilde anlatan fotoğraflardan eşi bulunmaz bir albüm.
1930'lar eski düşlerin toza, yenilerinin kâbusa dönüştüğü bir dönemdi. Kapitalist Batı, o zamana dek bilinen en berbat çöküntüyle yara almıştı; komünist Doğu ise beş yıllık planlarla kendisini bağladığı talepleri karşılamak için çırpınıyordu. İç savaşların en şiddetlisi İspanyada oldu; faşizm Kırklarda Avrupa'nın çoğuna servis yaptığı yemeğin lezzetini önce onlara tattırdı. Orta Avrupa'da Yahudilere karşı ilk uğursuz kımıldanışlarla birlikte, kurban olarak seçilenler de vardı. Çin'de Son İmparator Japonlar tarafından kukla yönetici olarak tahtına oturtuldu ve altı ay sonra Mao ve yandaşları Uzun Yürüyüş'e başladı.
Henüz küçülmeye başlamış bir dünyada bu dönem kimileri için iyiydi. Televizyon denilen bir oyuncak vardı ve Hollywood sisteminde üretim tam yol ve bütün ihtişamıyla devam ediyordu. Paris modanın başkentiydi. Hangi hayvandan geldiğine kimsenin aldırmadığı o günlerde kürk her yerdeydi. Ulaşım araçları daha hızlı, daha güvenliydi ve daha uzaklara ulaşıyordu. Sporda her gün yeni rekorlar kırılıyor ve hemen ardından eskiyordu... Ve insanları aldatmak daha kolaydı.

* Her kitapta ortalama 370 fotoğraf
* Her resmin hikayesi ve yorumu

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9799750403223
Yayın Tarihi :2005-10-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :400
Kapak :Karton
Kağıt :1.Hamur
Boyut :145 X 165
Emeği Geçenler :
Yazar   : Nick Yapp
Çevirmen   : Rahmi Öğdül
Yayın Yönetmeni   : Oğuz Ergun
Editör   : James Hughes
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler