Yazar, 2012 yılından itibaren dünyada meydana gelecek olan değişimleri, Çarmıh metaforu üzerinden kurgulayarak anlatmıştır. Yazarın en farklı yönü kendi sistemini ortaya koyarken, başta Kuran-ı Kerim olmak üzere tüm ilahi kitaplardan, peygamber hadislerinden, birçok büyük filozofun sözlerinden referans almasıdır.

Ona göre Hazreti Peygamber 1400 yıl önce zamanı gelince sufi filozofların açıklayabilmesi için aşağıdaki hadisi buyurmuşlardır.

Hayatım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki; çok sürmez Meryem oğlu İsa aranıza âdil bir hakem olarak inecek, haçı kıracak, domuzu öldürecek, cizye vergisini kaldıracak ve mai o kadar çoğalacak ki, onu kabul eden kimse bulunmayacaktır.

Yazar ilk bölümde varoluşla ilgili ortaya koyulan iki büyük düşünce olan yaratılış ve evrim teorilerinin neden her ikisinin de aslında doğru ama neden her ikisinin de eksik olduğundan dolayı birbirlerini reddettiğini kurduğu sistemde detaylıca açıklamıştır.

Yazar ikinci bölümde gizli (ezoterik) bilgiler üzerine yoğunlaşmış ve bu bilgilerin neden insanlardan saklı tutulduğunu ve neden zamanı gelince anlaşılacağını detaylıca açıklamıştır.

Son bölümde batının İslam'a nasıl gireceğini ve Medeniyetler İttifakının nasıl vuku bulacağını anlattıktan sonra, ülkemiz son dönem gelişmelerinin dini açıdan ifade ettiği değerin üzerinde durmuştur. Bu dönemde her bir derin yapılanmanın kendi ideolojilerine hizmet ettiğini düşünürken nasıl da İslam'a hizmet ettiklerini en büyük resme bakarak şerh ettiğini ifade etmiştir. Elbette en büyük resim çarmıha gerili İsa ve onun temsil ettiği değerlerdir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786055830175
Yayın Tarihi :2011-04-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :576
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :14 X 21
Emeği Geçenler :
Yazar   : Yavuz Menderes Kaymakçı
İlgili Eserler