Bu kitap gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek içecek hizmetleri, gıda ve beslenme, aşçılık, besin teknolojisi, beslenme ve diyet vb. alanlarda yiyecek hazırlama uygulamalarına farklı bir bakış açısı kazandırmak amacı ile hazırlanmıştır. Yiyecek hazırlama uygulamaları sırasında gıdaların bileşiminde birçok fiziksel, kimyasal, fiziko-kimyasal değişimler gerçekleşmektedir. Bu nedenle bu kitapta, yiyecek hazırlama uygulamaları açısından gıdaların özelliği ve yiyecek hazırlama sürecindeki değişimler bilimsel yönleri ile tanımlanmaya çalışılmıştır. Bu açıdan bu kitap, yiyecek hazırlama uygulamaları ile ilgili çalışmalar yapanlara temel oluşturabilecek özelliktedir. Bundan sonraki kitaplarda, yiyecek hazırlama uygulamalarına etki eden diğer bilimsel etmenlere yer verilmeye çalışılacaktır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786052412466
Yayın Tarihi :2018-08-07
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :292
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :160 X 235
Emeği Geçenler :
Yazar   : Saime Küçükkömürler
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler