Bu çalışmamızı, bize yemek zevkleri ve damak tatlarını miras bırakan aile büyüklerimizin yanı sıra başta ünlü yazar, döneminin sayılı yemekseverlerinden ve hepsi de birer şaheser olan anı kitaplarını tekrar tekrar okumaktan bıkmadığımız üstat Refik Halit Karay ve onun izinden giden, yemek olayını sadece nefis körletmek ya da karın doyurmak değil, ortak kültürümüzün ayrılmaz bir parçası gibi herkese adıyoruz. Bir başka edebiyat ustası, Yahya Kemal'in 'Itrî' şiirinin sonundaki 'Belki hâlâ o besteler çalınır / Gemiler geçmiyen bir ummanda' dizelerinin İstanbul mutfağı için de geçerli olduğuna inanıyoruz çünkü. Artun Ünsal ve Beyhan Gence Ünsal İstanbul'un Lezzet Tarihi, İstanbul ve mutfağı konusunda ilgi, sevgi, bilgi ve emek içeren uzun soluklu bir çalışmanın ürünü...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786051856544
Yayın Tarihi :2021-10-12
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :550
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap kağıdı
Boyut :170 X 230
Emeği Geçenler :
Yazar   : Artun Ünsal
Grafiker   : Adnan Elmasoğlu
Editör   : Eyüp Tosun
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler