Tarih ve sosyoloji konularında uğraşan bilim adamlarının sıklıkla dile getirdikleri bir söylem vardır: Bütün bilimlerin anası Tarih, onun da asıl kaynağı Mitolojidir. Söz konusu Türk Mitolojisi ise, onun da özü Oğuzname'dir, derler.

Gerçektende Türk mitolojisinin özü ve özeti konumunda olan Oğuzname'nin bu kitapta ilk defa, bütün versiyonları ile birlikte derli toplu bir sunumu yapılmıştır. Batı toplumları, on yedinci yüzyıldan bu yana ödünç aldıkları Yunan, Mısır Mitolojileri ile sosyolojik ve kültürel bağ kurarak bütün sosyal katmanlarını tanzim etmişlerdi. Başta hukuk ve tıp olmak üzere tüm sosyal bilimleri Mitoloji ile temellendirmişlerdi.

Günümüzde Türk toplumunun geçmişi (Tarih ve Mitoloji) ile sosyo-kültürel bağları çok zayıftır.

Özellikle Oğuzname gibi görkemli bir mitoloji hazinesinden, yani toplumsal altı şuurdan yoksun olduğumuzdan, millet olarak sosyal ve siyasal problemlerle baş edemez durumdayız. Şayet Mitoloji ve onun özü olan Oğuzname ile bağımız şuursal irtibatımız devam etseydi; Oğuz Han'ın o muhteşem devlet kuramını, sosyal katmanların ortak yönetimini biliyor, hissediyor, benliğimizde ya da toplumsal zihnimizde yaşıyor olurduk.
Bu eserde, Oğuzname konusu derinlikleri korunarak sade bir dille kaleme alınmıştır. Böylece bu çalışmadan, orta öğrenim ve üniversite öğrencilerinin yararlanmaları kolaylaştırılmıştır.

Oğuzname'nin her kesimden insanın tarih ve mitoloji ile şuursal bağlantı kurmasında etkili olacağından eminim.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786056364952
Yayın Tarihi :2016-09-20
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :3.Baskı
Sayfa Sayısı :364
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Necati Gültepe
Editör   : Serkan Kılıç, Nur Sema Ebru sarı
Grafiker   : Sinem Keyik
Düzeltmen   : Serkan Kılıç
Yayın Yönetmeni   : Resul Budak
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler