1980li yıllardan itibaren gayrimüslimler konusuyla ilgilenmeye başlayan Baskın Oran, o zamandan günümüze kadar uzanan bu yazılar derlemesinde konuyla ilgili devlet refleksi denilen ve insanı/vatandaşı ezberci kalıplar içine hapseden düşünce yapısıyla hesaplaşıyor.
Oran, Fener Patrikhanesinin durumundan bitmek tükenmek bilmeyen nefret söylemine, Ermeni meselesinden Sevr Paranoyasına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarından gayrimüslim vakıflarının hukuki durumuna, Süryanilerden Türkiyede doğup büyüyüp vatan hasreti çeken insanlara uzanan bir yelpazedeki yazılarla gayrimüslimlere karşı ülkede var olan sorunlu algıyı gözler önüne seriyor. Konu hakkında kendi özeleştirisini yapmayı ihmal etmeden, geçirdiği düşünsel dönüşümü de ortaya koyan Oranın kimi zaman trajik kimi zaman eğlenceli yazıları dönemin gazete kupürleriyle, ilgili haberlerle bir film şeridi gibi akıyor.
Türkiyenin bir türlü aşamadığı sorunlardan olan gayrimüslimler meselesini bütün yönleriyle ele alıp değerlendiren Baskın Oranın yazıları, sadece süregiden çarpıklıkları göstermekle kalmıyor, Türkiyenin zengin bir kültürler mozaiği olması için atılması gereken adımları da ortaya koyuyor

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789750509254
Yayın Tarihi :2011-08-05
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :773
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 215
Emeği Geçenler :
Yazar   : Baskın Oran
Editör   : ÜLKÜ ÖZEN
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler