Anadolu sofra kültürünün en önemli parçalarından biri hiç şüphesiz turşudur. Arkaik dönemlerden günümüze, binlerce yıllık süreçte sofraların vazgeçilmez parçalarından biri olan turşu, simgeleşmiş yemeklerimizin başında gelmektedir. Mevsimine göre hemen her sebze ve hatta meyveden üretilebilen turşu, uzun süreli ömrü, kullanışlı oluşu ve lezzetiyle toplumumuzda revaçta olan bir besindir. Başta Anadolu olmak üzere, dünyanın hemen her yerinde çok geniş bir meyve ve sebze grubu turşu olarak tüketilmektedir.

Bu kitapta, binlerce yıllık bir geleneğin ürünü olan turşunun hammaddesi konumundaki meyve ve sebzelerin ideal yetiştirme tekniklerinden, toplanıp turşuya hazır hale gelmesine; fermantasyonundan sunumuna kadar çok geniş bir yelpazede teknik bilgiler bulacaksınız. Aynı zamanda, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden turşu çeşitlerinin yapım aşamasına ve tariflerine de ulaşmak mümkün.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786052294369
Yayın Tarihi :2021-08-30
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :128
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap kağıdı
Boyut :160 X 240
Emeği Geçenler :
Editör   : İbrahim Yokaş
Yazar   : Fikret Keven Karademir
Yazar   : Selma Atabey
Yazar   : Hakan Altunlu
İlgili Eserler