Takımın İçindekiler:

- Tehlikeli Tatlar Tarih Boyunca Baharat / Andrew Dalby
Yemeklerimize kattığımız, kutlamalarımızı şenlendirdiğimiz dünyanın öte yanından gelen tatlar ve kokular, çeşitli kültürlerde baharatla ilgili söylenceler, inanışlar, eski kentlerin baharat çarşılarında benzersiz kokularını etrafa saçan baharat çeşitleri, öyküleri, nasıl kullanıldıkları, karışımları ve bazı yemek tarifleri...

- Bizans´ın Damak Tadı / Kokular, Şaraplar, Yemekler / Andrew Dalby
Bizans mutfağının incelmişliği ve eski İstanbul´da ziyaretçileri şaşkına çeviren balık, et, sebze ve meyve çeşitleri, sokaklarının kargaşası, sokak satıcıları, yemek kokuları... Dalby´nin satırlarında kokulu şaraplar, bin bir balık tarifi, şifalı otlar, zeytin çeşitleri, enginar, mercimek ve daha birçok lezzet

- Çatal Kültürü / Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi / Giovanni Rebora
Büyüleyici bilgiler ve olağanüstü resimlerle dopdolu bu kitap çataldan başka, ekmek, çorba, makarnanın tarihine, çağlar boyunca tuz, peynir, et, balık, meyve ve sebzenin kullanımına ışık tutuyor. Sofra nasıl hazırlanırdı, şeker nereden gelirdi, şarap ve çay nasıl tadılırdı bu kitapta eğlenerek edineceğiniz bilgilerden sadece birkaçı.

- Sanat, Kültür ve Mutfak / Phyllis Pray Bober
Yazar eski çağlarda Anadolu´da, Çatalhöyük´te, Mısır, Mezopotamya, Yunan ve Roma uygarlıklarında ve ortaçağ Avrupa´sında nelerin yenilip içildiğini, yemeklerin nasıl hazırlandığını ve sunulduğunu belgelere dayanarak anlatıyor ve okurlarına şöyle sesleniyor: Gözü kara olun ve eski kültürlerin yeme içme alışkanlıklarından esinlenin. Yarasın!
Kitapta antik çağlardan 70 yemek tarifi de var.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789758704873
Yayın Tarihi :2000-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :1208
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 215
Emeği Geçenler :
Yazar   : Giovanni Rebora
Yazar   : Phyllis Pray Bober
Yazar   : Giovanni Rebora;Phyllis Pray Bober
İlgili Eserler