Son yıllarda, dünyada ve ülkemizde bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet, demokrasi, laiklik, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları gibi kavramlar her düzeyde ve kesimde tartışılmaktadır. Bu kavramların kaynağını, özünü, anlamını, değerini bilmeden bu kavramları oluşturmak için ödenen bedeli, savaşları görmezlikten gelerek yapılan tartışmalar, kavram ve değer çatışmasına neden olmaktadır.
Örneğin Türk ulusu, bu kavramların özünde yer alan değerleri, bireysel ve toplumsal yaşantıya geçirmek için kurtuluş ve bağımsızlık savaşı vermiş, devrimler yapmıştır.
Türkiye´nin Avrupa Birliğine girebilmesi için ileri sürülen, Kıbrıs Sorunu, Ermeni Soykırımı, 301. maddenin kaldırılması gibi engellerin özünde yüzyıllar boyu sürüp gelen Hıristiyan kavramının taşıdığı Müslüman karşıtı değerlerin etkisi vardır.
Kavramların değeri görecelidir. Kültürü oluşturan maddi, manevi öğelere göre değişir. Bu değişim; doğru, güzel, iyi, olumludan hatalı, çirkin, kötü, olumsuza kadar geniş bir yelpaze içinde ortaya çıkan davranış kalıplarına yansır.
Bu kitapta iyi-kötü kavramının ilk örneği olan kötülüğün simgesi şeytanla şeytanın kötülüklerine karşı çıkan çoktanrılı dinlerin, semavi dinlerin, felsefenin, bilimin, ruhbilimin ve toplumsal ruhbilimin değerler kavramına bakışını anlatmaya çalıştım.
-Prof. Dr. Özcan Köknel


YAZAR HAKKINDA
Prof. Dr. Özcan Köknel, 1928 yılında İstanbul´da doğdu. 1945 yılında İstanbul Tıp Fakültesi´ne girdi. 1990-1995 yılları arasında İ.Ü. Tıp Fakültesi Psikiyatr Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Köknel, bilimsel çalışma, araştırma ve yayınlarında gençlik sorunları, ruh sağlığı, davranış bozukluklarının ilaç tedavisi, ilaç bağımlılığı konularında yoğunlaşmıştır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789752108615
Yayın Tarihi :2007-06-14
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :400
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Özcan Köknel
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler