Türkiye ve Diğer Kuzey Akdeniz Ülke Mutfakları´ndan Pratik ve Lezzetli 400´ün Üzerinde Tarif

Dr. Gıda Mühendisi, ODTÜ mezunu.Tübitak Bilimsel Araştırmacısı,ISO 9000(Kalite Sistem) ve HACCP/ISO 2200(Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) Tetkikçisi

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Üyesi
Akdeniz Mutfağının Mükemmel Ekmek ve Yemek Tarifleri... Bu Kitap Damak Tadınızı Mükemmel Bir Şekilde Farklılaştıracak...
İşte Tariflerden Sadece Bazıları...

Ekmekler, pileder, lavaşlar, sarımsaklı fırında ekmek dilimleri
Baget Ekmekler
Pide ve lavaş ekmekler
Somun ve tava ekmekler
Şekilli ve değişik tohumlu ekmekler
Dolgulu, üstü malzemeli ekmekler ve lahmacun, pide
Fırında yemek dilimleri
Kekler (tuzlu). Ekmek hamuruyla yapılan börekler, Pideler, Lahmacun
Börekler (yufkalı ) ve gözlemeler
Çorbalar
Sebzeler ve Otlar
Mezeler ve salatalar
Ev mutfaklarında hijyen
Balık ve diğer su ürünleri
Et (kırmızı) yemekleri
Tavuk, hindi, kaz ve yumurta yemekleri
Güveç yemekleri
Dolmalar
Makarna ve erişte yemekleri. Mantı. Pierogi
Pilavlar
Kekler (tatlı). Meyveli kekler. Sufleler. Tartlar.
Tatlılar. Hamur tatlıları. Sütlü tatlılar. Meyve tatlıları
Et, tavuk, balık ve sebze suları
Soslar
Minik sözlük, mutfak terimleri
Krema nedir? Krema çeşitleri
Kızartma yaparken
Zeytinyağı

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789944326957
Yayın Tarihi :2000-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :440
Kapak :Karton
Kağıt :Kuşe
Boyut :170 X 250
Emeği Geçenler :
Yazar   : Teslime Mahmutoğlu
Editör   : İbrahim Şener
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler