Postmodern çağla birlikte yükselişe geçen tüketim kültürü, tüketimi teşvik etmekte, her şeyi tüketilebilir hale getirmektedir. Bu süreçte kültürün diğer unsurları gibi dinin kendisi de tüketim nesnesine dönüşebilmektedir.

Din bir yönüyle tüketimde hala belirleyici rolünü sürdürmekte ise de tüketim toplumunda tüketimle uyumlu bir biçimde yeniden anlamlandırılabilmektedir. Geleceğin dünyasında dinin yerinin olmadığı söylemleri bugün karşılıksız kalsa da dini formların ve algıların geleneksel toplumlarda olduğu şekliyle devam ettiğini söylemek de zor görünmektedir.

Yazar, bu araştırmada tüketim ve din olgusunun karşılıklı etkileşimini örgütsüz Müslüman gençler üzerinden açığa çıkarmaya çalışmaktadır. Gençlerin gündelik hayatlarında önemli yeri bulunan tüketim pratiklerine odaklanarak, tüketim davranışlarında dinin yerini, tüketim toplumunda din ve dindarlık algısının nasıl şekillendiğini anlamaya girişmektedir. Çalışma tüketim toplumunda dinin örgütsüz gençlerce nasıl yorumlandığını ve pratiğe dönüştürüldüğünü göstermesi açısından önem taşımaktadır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786052810712
Yayın Tarihi :2019-02-13
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :198
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Erol Erkan
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler