Çalışma giriş, dört ana bölüm ve sonuç kısımlarından oluşmaktadır. Giriş
kısmında; içkinin tanımı, nasıl yapıldığı ve insan hayatında meydana getirdiği
zararlar hakkında bilgiler verildi. Birinci bölümde; içkinin tarihsel olarak
ortaya çıkışı, Türklerde içki kültürü ve Osmanlı Devleti zamanında içki ve içki
ile mücadele konusu ele alındı. İkinci bölümde; II. Meşrutiyet döneminde içki
ile mücadele etmek maksadıyla kurulan cemiyetler irdelendi. Üçüncü
bölümde ise çalışmanın ana konusunu teşkil eden Hilâl-i Ahdar Cemiyeti'nin
kuruluşu, faaliyetleri, kongreleri, şubeleri ve yayın organları geniş bir şekilde
ele alındı. Dördüncü ve son bölümde ise Hilâl-i Ahdar Cemiyeti üyelerinin kısa
biyografileri verildi.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786057819130 |
Yayın Tarihi |
:2019-11-08 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Hilal - i Ahdar Cemiyeti |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:226 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:2.Hamur |
Boyut |
:135 X 210 |