Anadolu ve Trakya´nın bağlantı noktasında olup üç kıtanın kültürleriyle bir mozaik yaratmak, dünyada çok az imparatorluğun başardığı bir değerdir.Üstelik bereketli topraklar üzerinde, doğal olarak çok geniş bir bitki örtüsü, verimli toprak ve deniz ürünlerine sahip olmak da bu mutfağın zenginliğini arttırmıştır. Ritüelleriyle ve malzemeleriyle benzersiz bir nitelik gösteren Osmanlı Mutfağı, soğuklardan sıcaklara, tatlılardan içeceklere kadar tam bir şölendir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789755559599
Yayın Tarihi :2007-08-22
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :2.Baskı
Sayfa Sayısı :582
Kapak :Ciltli
Kağıt :Kuşe
Boyut :215 X 305
Emeği Geçenler :
Yazar   : Tuğrul Şavkay
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler