Tanınmış sinirbilimci Rachel Herz, Yediklerimizi Neden Yiyoruz? kitabında yeme alışkanlıklarımızı etkileyen duyusal, psikolojik, sinirbilimsel ve fizyolojik faktörleri inceliyor. Akademik çalışmaları sohbet eder gibi anlatması sebebiyle okurları tarafından övülen Herz, yemeyi etkileyen şaşırtıcı gerçekleri ortaya çıkarıyor. Yeniden kullanılabilir poşetlerle markette gittiğimizde daha fazla alışveriş yapmamız, inançlarımızın yaktığımız kalori miktarını etkilemesi, gördüklerimizin ve duyduklarımızın yemeğin tadını değiştirmesi gibi konuları araştırırken yemek deneyimimizi iyileştirmeye yönelik yararlı teknikler ortaya koyuyor.Yediklerimizi Neden Yiyoruz? yemekle olan ilişkimizi karmaşık bir tarif olarak sunarken içeriğindeki maddelerle (tat, kişilik ve duygular) yemeyi güçlü ve zevkli bir deneyime dönüştürmeyi başarıyor. Herz, ilginç bulguları ve zorlayıcı gerçekleri önemli sorularla birlikte ele alarak alıyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786052976210
Yayın Tarihi :2024-06-10
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Yediklerimizi Neden Yiyoruz ?
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :320
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Rachel Herz
Çevirmen   : Damla Atamer
Yayın Yönetmeni   : Ender Haluk Derince
Yayın Yönetmeni   : Canan Hatiboğlu
Grafiker   : Ulaş Karatağ
İlgili Eserler