Yiyecek ve içecek sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik önemi yüksek olan dinamik bir sektördür. Hızlı bir değişimin etkisinde olan sektörü, teknolojik gelişmeler kadar, tüketici talepleri ve yaşam şeklindeki değişimler de yakından etkilemektedir. Organik ve doğal yiyeceklere olan talebin artması, sağlıklı beslenmenin önem kazanması, sürdürülebilirlik, yerel lezzetler, sağlıklı yiyecek ve içecekler vb. pek çok değişim özellikle Y ve Z kuşağı tüketiciler tarafından gündeme getirilmektedir.

Ağırlama hizmet endüstrisi içerisinde yer alan yiyecek ve içecek işletmeleri ticari amaçlı veya endüstriyel yiyecek işletmeleri olarak faaliyet göstermektedir. Konaklama hizmet işletmelerini de içine alan bu sektör, önemli bir ekonomik gücü oluşturmasından ötürü bilimsel yöntemlerle yönetilmesi gereken bir sektördür

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786258069938
Yayın Tarihi :2023-04-05
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Ağırlama Kültüründe Yiyecek – İçecek Maliyet Analiz Ve Fiyatlandırma Yöntemleri
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :100
Kapak :Karton
Kağıt :1.Hamur
Boyut :160 X 240
Emeği Geçenler :
Yazar   : Gözdegül Başer
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler