Bu kitabın yazılış amacı; Türk Mutfağını biimselleştirmek ve aşçılık eğitimini daha da ileri götürmektir.
Kitapta; yemek hazırlama aşamalarına çok özen gösterilerek her bilginin açık ve doğru verilmesine çalışılmıştır. Ayrıca, her tarifi tek tek, hatta bazı tarifler defalarca, denenerek en doğru yöntem seçilerek uygulanmıştır. İlk yemek tarifi denemenizde bile, kitaptaki tariflerin ne kadar ciddiyetle denenmiş olduğunu göreceksiniz.
Tariflerde, günümüzün, ´Sağlıklı yaşamak için, dengeli beslenme´ ilkesine uyulmuş; gıdaların besin analiz yapılmış, daha az yağ kullanılmış ve porsiyon standartlarına özen gösterilme yoluna gidilmiştir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789756267264
Yayın Tarihi :2004-12-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :283
Kapak :Karton
Kağıt :Kuşe
Boyut :195 X 270
Emeği Geçenler :
Yazar   : Cemal Türkan
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler