Denis Buosi, laboratuvarında gerçekleştirilen çikolatanın eritmeden kalıba dökmeye, süslemeye kadar işlenme safhalarını, bilimsel ve sanatsal açıdan kaleme aldı. Çikolatanın tarihi, coğrafyası, botaniği yüzyıllar boyunca günümüze dek, ona eşlik eden nesnelerin diliyle anlatıldı. Çikolata ile yapılan özel tarifler; Çikolata ve Tarihçesi, Usta ve Sırları, Küçük Pastane, Tatlı Tartlar, Ev Tatlıları, Büyük Tatlılar, Dondurmalar ve Soğuk Pastalar, Çikolatalı İçecekler, Şekerlemeler bölümlerinde yer alıyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789751027948
Yayın Tarihi :2000-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Çikolata; Tarih Sanat Tutku
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :280
Kapak :Karton
Kağıt :Kuşe
Boyut :215 X 245
Emeği Geçenler :
Yazar   : Denis Buosi
Çevirmen   : Sema Tuksavul
İlgili Eserler