Claude Lévi-Strauss gibi, uzaktan bakmayı tercih ettiğini açıklamış bir antropolog, günlük bir gazeteye yazı yazacak olsaydı ortaya nasıl bir toplam çıkardı? Bu sorunun cevabını temsil ediyor Hepimiz Yamyamız: Lévi-Straussun 1989-2000 yılları arasında İtalyan La Repubblica gazetesine yazdığı yazılardan oluşuyor esasen. Yeri geldiğinde deli dana hastalığı veya Lady Diananın ölümü gibi güncel konulardan hareket eden bu yazılarda, bir yandan antropolojinin ana temaları ele alınıyor, bir yandan da modernliğin getirdiği yeni sorunlara daha geniş bir perspektiften bakışlar geliştiriliyor. Lévi-Straussun duru bir dille kaleme aldığı konular arasında ilerleme ve ilkellik, mitik düşünce ve ensest yasağı üzerine görüşler, aile ve akrabalık ilişkileri, toplu yaşamın kökeni ve kadın cinselliği hakkındaki biyolojik spekülasyonlar üzerine eleştirel notlar, Noel kutlamalarının yaygınlaşmasının nedenleri veya yamyamlığın Batıya ait bir fantazi olup olmadığı gibi sorular, Poussinin bir tablosu ile Amerika yerlilerinin mitosları arasındaki tematik ilişki yer alıyor.

YAZAR HAKKINDA: 1908 doğumlu. 1934-37 yılları arasında Brezilya'da Sao Paulo Üniversitesi'nde sosyoloji profesörlüğü yaptı ve ilk saha çalışmalarını da burada gerçekleştirdi. 1959- 82 yılları arasında Collège de France'ta yine antropoloji kürsüsünde eğitim verdi. 2009'da aramızdan ayrıldı.

METİSTEKİ DİĞER KİTAPLARI: Race et Histoire (1952, Irk, Tarih ve Kültür, Metis, 1994), L'anthropologie Face Aux Problèmes du Monde Moderne (2011, Modern Dünyanın Sorunları Karşısında Antropoloji, Metis, 2012)

PLANLANMIŞ REKLAM ÇALIŞMALARI: Kitap eki ilanları.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789753429436
Yayın Tarihi :2017-12-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :2.Baskı
Sayfa Sayısı :176
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Claude Levi-Strauss
Çevirmen   : Haldun Bayrı
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler