Mutfağın sınırları artık genişledi. Yeni yeni yemek pişirme yöntemlerine ve lezzetlere yöneliş son yıllarda hızlandı. Egzotik mutfaktan bahsetmiyorum. Bu terim; uzak ve ulaşılması güç, yöresel, değişik anlamına geliyor. Çin ve Hint mutfakları kendi kültür ve yörelerinin özelliklerini taşıyorlar. Günümüzde, seyahat veya gelişen iletişim sayesinde farklı kültürlerin lezzetlerini kendi yorumunuzu da katarak günlük sofralarımıza taşıyabiliyor; dahası, esinlenerek yeni lezzetler bulabiliyoruz. Meksika mutfağından, Çin ve Japon mutfağına kadar lezzet ve sunumu bir araya getirebiliriz. Malzeme konusunda da eskisi kadar sorunlu değiliz. Geçmişte kendimizin veya dostlarımızın yaptığı yolculuklardan, farklı ülkelerin malzemelerini artık getirmeye ihtiyacımız yok. Marketlerde bunların pek çoğunu bulabiliyoruz. Bu malzemeleri kendi tariflerimiz uyarlayıp, farklı bir karışım elde edebiliriz.

İçki saati
Çorbalar
Balık, et, tavuk
Sebze, makarna
Tatlı, pasta
(Tanıtım Yazısı´ndan Alıntı)

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789752973633
Yayın Tarihi :2004-03-26
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Mutfakta Keyif
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :132
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :225 X 240
Emeği Geçenler :
Yazar   : Dorin Baruh
İlgili Eserler