Tavuk eti mutfağımızdaki en uyumlu malzemelerden biri.
Ekşili bir çorbaya da yakışır, tavukgöğsü muhallebiye de. Pilavlara, böreklere tat verir. Bozkırlarımızda acılı salçalı arabası çorbası pişirilir. Köylerimizde suyuna tirit yapılır. En ağır misafire iç pilavlı dolması hazırlanır. Bizden başka memleketlerde de çok sevilir. Ruslar kievski yapar; Avusturyalılar şnitzel. Hindistan ve Pakistan'da köriyle pişirilir; Fransa'da kremayla...
Kendisi de çalışan bir anne olan Ebru Erke, Türk ve dünya mutfaklarında kısa bir yolculuğa çıkarak kısa zamanda hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifleri derledi.
işte bu "beyaz" yolculuğun lezzet durakları:
Çorbalar, ızgaralar, fırın yemekleri, pilavlar, hamur işleri, salatalar.
Tavuklu tatlımız ve belki de dünyanın tek tatlısı "tavukgöğsü".
Adım adım, tane tane anlatılmış hazırlık aşamaları.
Tariflerin yanına yakışacak yemekler, püf noktaları.
Tavuk pişirirken bilmeniz gereken her şey...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789759059989
Yayın Tarihi :2009-10-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Tavuk; Beyaz Etli Çok Lezzetli 100 Tarif
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :129
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :155 X 235
Emeği Geçenler :
Yazar   : Charles Seignobos
Yazar   : Ebru Erke
Yazarın Diğer Eserleri
%10
Çay

247.50275.00
ÇayEbru Erke
%10
Kahvaltı

360.00400.00
KahvaltıEbru Erke
İlgili Eserler