Yaşar Nezihe (1882-1971), 1920'li yıllarda Aydınlık dergisinde şiirleri yayımlanan, dünyada ilk 1 Mayıs şiirini yazan, "İşçilerin Anası" olarak tanımlanan bir kadın şairimiz.
Elinizdeki kitap, çok zorlu bir yaşam süren bu eşsiz şairi ve eserlerini, Türkiye sosyalist hareketinin ünlü isimlerinden Kerim Sadi'nin gerçekleştirdiği derlemeyle tanıtıyor. Karşımızda, Nâzım Hikmet'in "abla" diye seslendiği, Şevket Süreyya'nın "Silah arkadaşımdediği, onu hikâyeleştiren Bekir Yıldız'ın ve yaşamını yazan Kerim Sadi'nin “komünizm propagandası” yaptıkları suçlamasıyla yargılandıkları benzersiz bir edebi-siyasi portre var.
Yaşar Nezihe'yi, eğitimi gayet az olduğu halde, sübjektif duygu ve düşüncelerini, bir büyük toplumsal/siyasi cereyanın idealizmine yediren edebiyat gücüyle, yaşantısı ve emeğiyle bir irade ve karakter örneği ortaya koymuş olduğu için saygıyla anılmaya değer buluyoruz.
Ali Serdar Bolat'ın yayıma hazırladığı Yaşar Nezihe-İşçilerin Anası, edebiyat tarihimize güçlü bir ışık tutuyor.

NOT: Yaşar Nezihe'nin, ölümünden kısa süre önce Kerim Sadi’yle yaptığı söyleşinin ses kaydını kitabın arka kapağındaki karekoddan dinleyebilirsiniz.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786256953208
Yayın Tarihi :2023-07-07
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Yaşar Nezihe İşçilerin Anası
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :200
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kerim Sadi
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler