Arı ve Bal kitabı; tarihi süreçler içinde arıcılık, bal, balmumu ile ilgili kayıtları tespit etmek, kültürümüzde etnoğrafik anlamda arıcılıkla ilgili uygulamaları ve arıcılığın gerektirdiği bilgileri, mevsimlere ve zaman dilimlerine göre yapılan işleri belirlemek, arıcılığın araç ve gereçlerini, bal türlerini, arıcılıkla ilgili terminolojiyi ortaya koymak, arı sembolünün ve motifinin tarihçesini açıklamak, Türk halk edebiyatı ve atasözlerinde arı, bal, kovan, petek bağlantılı birikimi incelemek, leksikografik yönden Türkçenin arı ve bal bağlantılı kelime dağarcığını saptamak amacıyla hazırlanmıştır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054534302
Yayın Tarihi :2013-05-10
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Arı ve Bal
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :288
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :145 X 215
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kolektif
Editör   : Emine Gürsoy Naskali, Hilal Oytun Altun
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler