Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Ama ekmeğin yeri ayrıdır. Doğu Anadolu ekmeğe övgüdür dense yeridir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde muhafaza edilir. Yeneceği zaman üzerine su serpilip gene bir bezin içinde bekletilir, hafif ısıtılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir.
Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir zenginliktir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786051069470
Yayın Tarihi :2015-08-18
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Doğu Anadolu Yemekleri
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :460
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :200 X 230
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kolektif
Grafiker   : Gökhan Burhan
Yayın Yönetmeni   : Mustafa Küpüşoğlu
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler