Kitap Tanıtım Yazısı : Deneyim ekonomisinin baskın olduğu günümüzde destinasyon yöneticileri ve uygulayıcıları turistlere sunmuş
oldukları turizm deneyimini zenginleştirmek ve deneyimin kalitesini arttırmak için turizmin farklı türleri ile ilgilenmeye başlamışlardır.
Farklı turizm deneyimlerine odaklanan turizm destinasyonları sahip oldukları turistik çekim unsurlarına yoğunlaşarak ziyaretçi sayısını
arttırmak ve rekabet gücü sağlama çabası içerisine girmiştir. Modern turistlerin beklentileri ve farklılaşan talepleri destinasyonların sahip
oldukları yerel turistik kaynakları pazarlama ve tanıtım araçlarında kullanmasını zorunlu kılmıştır. Bu yerel kaynaklar arasında değerli bir
konumda olan yerel gastronomik ürünler turistler tarafından destinasyon ziyaretinde yoğun bir şekilde deneyimlenmek istenmektedir.
Destinasyona ait kültürel izler ve değerler taşımasından dolayı önemli bir destinasyon pazarlama aracı olarak kabul edilen yerel mutfak
kültürleri turistlerin destinasyon tercihlerinde önemli bir faktör olarak görülmektedir. Aynı zamanda destinasyon kimliği ve imajı ile
yakından ilişkili olan yerel mutfaklar, turistler için bazen ana seyahat nedeni olarak görülebilmektedir. Dolayısıyla gastronomi
deneyimlerinin yapısını keşfetmek ve bileşenleri ortaya koymak destinasyonlara pazarlama stratejileri geliştirebilmeleri açısından önemli
fırsatlar sunmaktadır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786256905283
Yayın Tarihi :2023-05-02
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Gastronomi Turizmi Deneyimsel Perspektiften İnceleme
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :220
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :160 X 240
Emeği Geçenler :
Yazar   : Reşat Arıca
Yazar   : Davut Kodaş
İlgili Eserler