Var olan kültürel değerler kaydedilmedikçe kaybolmaya, kaydedilen değerler günümüz şartlarına uyarlanmadıkça gerilemeye mahkûmdur. Anadolu coğrafyasının yemek kültürünün araştırılması, değerlerin ortaya konulması ve elde edilen yemek tarifelerinin standartlaştırılarak gelecek kuşaklara aktarılması mutfak kültürümüz açısından son derece önemlidir.

Amacımız Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yemek ve mutfak kültürü kapsamında geleneksel yemek alışkanlıklarının tespiti, özgünlüklerin, farklılıkların ve ortaklıkların gün yüzüne çıkartılması, bölge yemeklerinin derlenmesi ve özel olarak da bu kültürün ve uygulamaların gelecek kuşaklara ulaştırılabilmesi için kaynak kişilerce...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789753298889
Yayın Tarihi :2015-11-23
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :176
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :140 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Nevin Halıcı
Yayın Yönetmeni   : Senay Haznedaroğlu
Grafiker   : Deniz Dalkıran
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler