Mick Jaggerın da aşçılığını yapmış Kanadanın ünlü yemek yazarı, düşlerini süsleyen Girit sahillerinde, küçük bir lokanta açmaya kalkarsa neler olur?
Kanadanın Süper Şefi, Yemek Tanrısı bu sıfatlarını geride bırakarak, tarihinin ve köklerinin izinde, sakin bir tatil için Girite gider.
Ancak Yunan tragedyalarındaki gibi, kader herşeye galip gelir. Havaalanında rasladığı dostu Theo ile sohbeti, bu tatili bambaşka bir sürece dönüştürür.
Giritlilerin kültürü, ince yaşama zevki ve karmaşa yaratma kapasitesi, kuzeyin soğuk ülkesi Kanadadan gelen Ayanoğluna bir keyif evreninin kapısını aralar.
Acı-tatlı lezzetiyle yolaradiko, püsküllü papoules; Vorizianın keçi peyniri, Anogianın aromalı yoğurdu, Sitianın yasemin ve portakal kokulu sızma zeytinyağları ve Akdenizin en leziz balıkları, Ayanoğlunun aktardığı bu Girit hikâyesine lezzet katan yiyeceklerden sadece bir kısmı

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789754586480
Yayın Tarihi :2016-04-05
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :İstiridye Üstü Girit; Dostluk ve Yemek Hikayeleri
Baskı Sayısı :5.Baskı
Sayfa Sayısı :264
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :130 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Byron Ayanoğlu
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler