Geçmişte insanlar ne tür ekmekler yapıyordu?
Geçmişteki buğday ve arpa günümüzden farklı mıydı?
Ekmeğin sofradaki, alışverişteki, yevmiyedeki, vergideki önemi
neydi?
Mezopotamya Mitolojisi'nde ekmek ile yaratılış arasındaki ilişki
nedir?
Atasözlerinde, deyimlerde, mektuplarda, ilahilerde Ekmeğin ne
işi var?
Mezopotamya Mitolojisi'nden bize hangi âdetler miras kaldı?
Büyüde, şifada, tapınmada, matematikte, takvimde ekmek mi
geçiyor?
Ekmek ile bira ilişkisi de neyin nesidir?
İnsanlar geçmişte nasıl besleniyor, ne tür yemekler yapıyordu?
Günümüzde yenmeli-yenmemeli tartışmasının merkezindeki,
uğruna kavga edilen, yere düşse kaldırılan/öpülen, her daim
kutsal görülen; ama bir o kadar da israf edilen, ekonominin
onun üzerinden hesaplandığı, zor zamanlarda aslan ağzında
olan, bölüşülen/bölüşülemeyen, her dönemde temel besin
maddesi olmuş ekmeğin hikâyesinin izini geçmiş Mezopotamya
medeniyetlerinde sürdük. Öyle bir yerden pencere açtık ki tarih,
matematik, gastronomi, coğrafya, tarım, din, mitoloji, edebiyat
gibi birçok alanın içerisinde bulduk kendimizi.
İnsanlığın kadim yiyeceği ekmek üzerinden Mezopotamya’ya bir
mercek tutmaya hazır mısınız?

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786258214123
Yayın Tarihi :2022-11-30
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Mezopotamya’da Ekmek;Üretim, Tüketim, Kültür ve İnanç
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :440
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Mustafa Metli
İlgili Eserler