Safranbolu, Kültürel Kimliğimizin Derinliğini,
Sanatsal Zarafetimizi Ve Estetiğimizi Dünyaya Anlatabileceğimiz, Yaşayan Bir Masal Şehri.

Elinizdeki Kıymetli Eser, Bu Çabanın Takdire Şayan Örneklerinden Biri. Bölgenin Bin Yıllık Yemek Kültürünün Tarihsel Geçmişinin Ve Gelişiminin Anlatıldığı, Safranbolu Özelinde Yörenin Yemek Ve Sofra Kültürünün Akademisyen Titizliği Ve Sanatçı Duyarlılığıyla Yazıya Döküldüğü, Her Türlü Takdirin Üstünde Bir Çalışma.

Bugün Bir Kısmı Aramızda Olmayan Sekiz Anıt Şahısla Yapılan Sözlü Kültür Çalışması, On Bir Seçilmiş Ana Yemek Ve Tatlının Tarihsel Sürecinin Anlatılarak Tarifinin Yapıldığı, Bölgemizin Gastronomi Hafızasında Bulunan 135 Farklı Lezzetin Yazılı Metinlere Aktarılıp Sonsuzlaştırıldığı, Yüzden Fazla Kaynakçadan Yararlanılarak Hazırlanan Eşsiz Bir Kültür Ve Sanat Atlası.

Yeni Safranbolulu” Kıymetli Mimar, Akademisyen Ve İşletmeci Hemşerimiz Bilge Mimarların” Takipçisi Ve Temsilcisi İbrahim Canbulat’a, Geleneğimizin Yaşatılması Ve Genç Kuşaklara Aktarılması Gayreti, Sözlü Tarihimizi Ve Soyut Kültürel Mirasımızı Kayda Alarak Ebedileştiren Eşsiz Eseri İçin Şükranlarımı Sunuyorum.

KEMAL ÇEBER
KARABÜK VALİSİ

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786254130472
Yayın Tarihi :2023-12-22
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Safranbolu Sofrası - Bir Tarih ve Etnografya Çalışması
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :276
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :170 X 220
Emeği Geçenler :
Yazar   : İbrahim Canbulat
İlgili Eserler