Yediklerimiz davranışlarımızı 3 türlü etkiler; Fiziksel, kimyasal ve psikolojik olarak. Kitap, yediklerimizin hayatımızdaki bu üç düzleme olan etkilerinin analizini yapıyor. Gıdaların ilaç olarak kullanıldığı çağlardan günümüze kadar olan serüvenini inceleyip, geliştirilen yiyecek çeşitleri üzerinden yarın yiyeceklerimiz ya da yememiz için önerilecekler konusunda çıkarımlar gerçekleştiriyor. Kullanılmayan doğal gıda kaynaklarını, lezzeti yaratan tat ve koku olgularını tanımlayarak, manipüle yöntemlerine değiniyor. Antik Çin döneminden beri süregelen bir doğa takviminin, Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun sahip çıkmasıyla yeniden yükselişe geçen 24 Güneş Döngüsüne Göre Beslenmenin Osmanlı tıbbının kökenindeki Hıltlar Teorisi ile benzerliklerini ortaya koyuyor. Yemekte kullanılan malzemelerin birbiriyle olumlu ve olumsuz etkileşimlerini örneklerken bunların hormonlarımıza, dolayısıyla davranışlarımıza olan etkilerini bilimsel kanıtlarla veriyor. Gastroturizm trendlerinden Türkiye'deki gastronomi eğitimi anlayışına, Türk mutfağının dünyadaki yerinden tat harmonileriyle lezzet mimarisi oluşturmaya kadar yemeğe ve yemek kültürüne meraklı kitleye yelpazenin farklı noktalarından sıkılmadan okuyacağı bölümler sunarken referanslarıyla, konuyu akademik olarak incelemek isteyen kişilere, dünyaca kabul edilmiş kaynakları aktarıyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786058259287
Yayın Tarihi :2019-06-21
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :240
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :130 X 190
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kutsi Akıllı
İlgili Eserler