Soğuk Savaş'ın kıskacında ve nükleer bombaların gölgesindeki dünya. Macaristan ayaklanması, Süveyş ve Kıbrıs. Irkçılık ve sömürgeciliğin gerginlik ve dehşet yıllarında zafer ve trajediler. Uzayın fethi. Ve Tanrı Brigitte Bardot'yu yarattı.
Batılı ülkeler daha önce hiç böylesine bolluk görmemişti. Yeni süpermarketler, Ali Baba'nın mağarasını aratmayacak kadar çok harika nesneyle doluydu. Ama dünyanın geri kalanında sorunlar giderilmiş değildi, hakkaniyetten eser yoktu. Afrika, Malezya, Küba, Kore ve Çinhindi üzerinde buz gibi soğuk rüzgârlar esmekteydi. Kore ve Tibet'te savaş patladı, Macaristan ve Doğu Berlin ayaklanmalara sahne oldu. Dünya Soğuk Savaş'ın kıskacına ve nükleer bombaların gölgesine girdi.
Hemen her yerde yeni bir dönemin oluştuğu görülüyordu. Rock'n Roll kulakları yıpratıyor, üçboyutlu filmler gözleri bozuyordu. İsyankâr gençler, meslek yaşamı parlak ama bir o kadar da kısa süren James Dean'in şahsında kendilerini görüyorlardı. Hula hoop kalçaları inceltiyordu. Amatör fen adamları inanılmaz makineler üzerinde çalışıyor, Marslılarla temas halinde olduklarını ileri sürüyor, eski hastalıklara yeni tedaviler icat ediyorlardı. Sigara tiryakileri hâlâ keyifle sigara tüttürüyordu. Sigara ile kanser arasında bir bağlantı olabileceği söylentisi henüz etrafı sarmış değildi. Uzayın fethi yarışı başladı. Ve Tanrı Brigitte Bardot'yu yarattı.

* Her kitapta ortalama 370 fotoğraf
* Her resmin hikayesi ve yorumu

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9799750403247
Yayın Tarihi :2005-10-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :400
Kapak :Karton
Kağıt :1.Hamur
Boyut :145 X 165
Emeği Geçenler :
Yazar   : Nick Yapp
Çevirmen   : Mine Haksal
Yayın Yönetmeni   : Oğuz Ergun
Editör   : James Hughes
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler