Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı´ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen´in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte yemeklerin vazgeçilmezi olan soslar, ünlü aşçının "Zevk ve özenle hazırlanmış bir salata, bir sofra yemeğe bedeldir." diyerek vurguladığı çeşitli salatalar ve mönülerin en önemli parçası olan çorbalar yer almaktadır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789751026415
Yayın Tarihi :2007-12-17
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Soslar, Salatalar, Çorbalar Yemek Öğretimi (cilt 1)
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :176
Kapak :Karton
Kağıt :Kuşe
Boyut :195 X 270
Emeği Geçenler :
Yazar   : Ekrem Muhittin Yeğen
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler